Supercupa Romaniei – 2019 ” Cred ca va fi fantastic si plin de foc”

DSC_6167.JPG

” Cred ca va fi fantastic si plin de foc” spunea Iulia Curea despre meciul de duminica dupa-masa. Mai putin de 48 de ore ne despart de debutul oficial la sezonului 2019/2020. Duminica 25 august au loc la Brasov in sala D.P. Colibasi meciurile din Supercupa Romaniei atat la masculin cat si feminin.

14:30 – CS Dinamo Bucuresti – SCM Poli Timișoara – Masculin – Arbitrii : Bogdan Stark si Romeo Stefan

17:30 – SCM Rm. Valcea – CSM Bucuresti – Feminin – Arbitrii : Simona Stancu si Cristina Nastase

Prețul unul abonament la Supercupa Romaniei este de 25 lei, iar tichetul la un singur meci este de 15 lei. Online mai pot fi gasite doar bilete la meciul de la masculin dar mai exista posibilitatea cumpararii de la caseria salii deschisa intre orele 11:00 – 19:00.

Meciurile vor fi transmise pe TVR.

DSC_4177.JPG

La masculin Dinamo pleaca mare favorita dupa ce a dominat categoric partea a doua a sezonului trecut si a reusit cateva transferuri de marca pentru acest sezon : Vujic de la Steaua, intoarcerea lui Vrankovic dar si un pivot de la Montpellier – Mohamed Mamdouh, castigator de Liga Campionilor in 2018. Timisoara, adversara din supercupa, a transferat mult, are multi jucatori din echipa nationala, dar e foarte posibil sa sufere la omogenitate.

In meciul de gala, la feminin, urmarit de toti suporterii de handbal, e greu de facut o previziune, rezultatele in meciurile de pregatire nu au fost concludente s-a vazut clar ca rezultatele au fost trecute pe locul 2 si la prioritatea numarul unu a fost trecuta omogenizarea lotului.

Totusi am putut remarca la CSM Bucuresti probleme in atac, putine goluri inscrise in toate meciurile iar ceea ce e mai important ca doar 2 jucatoare au fost constant pe lista marcatoarelor Pintea si Mork. La Valcea principalele probleme par a fi in aparare, punctul forte din sezonul trecut,  foarte multe goluri primite inclusiv cu echipe mai slab cotate. S-a vazut la ambele echipe lipsa de omogenitate datorata schimbarilor masive la nivelul lotului.

Din pacate avem si cateva absente de marca de la acest meci pentru ambele echipe, la Bucuresti principala absenta este cea a Cristinei Neagu pe care, conform previziunilor, doar in noiembrie o sa o putem vedea la un meci oficial, in timp ce la Valcea cea mai importanta absenta pare a fi cea a Aliciei Fraga, dar este posibil sa o vedem pe teren in functie de verdictul de ultima ora al medicilor.

Ce o sa vedem pe teren: stilul de joc nu se va schimba fata de anul trecut, Valcea se bazeaza pe agresivitate si viteza in timp ce CSM Bucuresti are un joc mai elaborat si bazat mult pe inspiratie individuala. De urmarit si duelul la nivelul portarilor, avem fata in fata cele doua titulare de la echipa nationala unde isi impart minutele, nici Ambros nici Ryde nereusind pana acum sa stabilaeasca un portar titular.

Victoria poate fi mai importanta decat pare la prima vedere. Invingatoarea la nivel moral va avea un pas in fata si invinsa va trebui tot sezonul sa acopere aceasta problema, relevant este sezonul trecut cand Valcea a castigat primele 2 meciuri directe, CSM Bucuresti desi le-a castigat pe ultimile 2, a terminat pe locul 2 in campionat si a ramas doar cu victoria din cupa.

Nora Mork : “ Mi-au spus ca este important sa castigam aceasta supercupa. In fiecare tara exista asemenea rivalitati. Am jucat in Ungaria 3 ani si am trait acelasi lucru. Deja incep sa simt ca duminica va fi un meci mare. Suntem convinse ca putem castiga. Trebuie sa precizez insa ca Valcea este o echipa buna asa ca trebuie sa jucam foarte bine, vrem sa ne dovedin noua, sa dovedim si clubului ca vrem sa cucerim trofee iar aceasta este prima ocazie. Daca il vom cistiga, cu siguranta ne va da incredere”.

Comments are closed.