Una calda una rece pentru CSM Bucuresti

_DSC7170

Sambata handbalul romanesc s-a intors in sala Polivalenta din Bucuresti, FRH a organizat, cu bune si cu rele, Supercupa Romaniei la feminin si masculin. CSM Bucuresti a avut reprezentante in ambele partide, daca la feminin a fost in postura de mare favorita in disputa cu CSM Roman, la masculin erau in postura de outsider, dupa campionatul trecut dominat de Dinamo.

Primul meci al zilei a parut un meci de antrenament, in care CSM Bucuresti a fost mai preocupata de integrarea noilor achiziti, Ayglon-Saurina, Niombla, Mehmedovic, Ungureanu şi Lobach si de adaptarea echipei la noul stil impus de Vestergaard. Cu o aparare mai agresiva pe extreme si foarte solida in partea centrala, echipa bucuresteana a ajuns sa conduca cu 12-4 si a terminat prima repriza cu 13-6. In repriza a doua, pe fondul interventiilor Terezei Tamas si a relaxarii, Roman-ul a reusit sa ajunga la 2 goluri diferenta 15-13 , dar nu a reusit sa mentina ritmul si partida s-a terminat 23 – 17.

_DSC7362

Lot si marcatoare :

 1. CSM Bucuresti – Ungureanu, Iordache, Grubisic – portari; Gullden 2, Curea, Jorgensen 2, Ayglon Saurina 4, Vărzaru, Bazaliu 1, Torstensson 1, Nan, Martin 3, Manea 2, Niombla 5, Lobach, Mehmedovic 3.
 2. CSM Roman – Tymoshenkova, Pâslaru – portari; Vârtic, Cîlici 1, Iuganu 5, Popescu, Chitacu 3, C. Stoleru 2, Agrigoroaei 1, toskovic 3, Glibko 2, Rusu, Tomescu, Vădineanu.

Jucatoarea meciului a fost declarata Niombla.

Concluzii dupa meci

 • Rapiditatea cu care s-au integrat jucatoarele noi venite, dupa doar 4 zile de antrenament cu lotul complet, CSM Bucuresti a reusit sa arate ca o echipa cu sanse de final 4.
 • Lotul echilibrat cu dubluri de valori egale pe fiecare post.
 • Primirea de care s-au bucurat Paula Ungureanu si Bianca Bazaliu la intrarea pe teren.
 • Mehmedovic are multi fani si la Bucuresti.
 • CSM Bucuresti detine acum toate trofeele posibile pentru o echipa de club.
 • CSM Roman a jucat pentru a cincea oara cu un trofeu pe masa (luand in calcul toate competitiile), dar nu a castigat niciunul.

 

Declaratii :

 • Jakob Vestergaard  : Start perfect! Victoria impotriva Roman-ului a fost un inceput perfect pentru noua noastra echipa si prima data pentru CSM Bucuresti cand castiga Supercupa. Asa cum era de asteptat apararea a fost principalul atuu pentru castigarea primului titlu in acest sezon. Dar mai avem inca mult de muncit. Greselile usoare din atac, deasemenea ne arata ca echipa trebuie sa munceasca din greu lunile urmatoare. Astazi aruncarile noastre la poarta nu au fost suficient de bune, am ratat prea mult de la 6 m. Contraatacul va fi o tema pentru noi. Cu apararea noastra buna trebuie sa inscriem mai multe goluri pe contraatac. 1 titlu castigat – 3 urmeaza si inca multa munca grea in fata!
 • Isabelle Gullden : Sunt fericita. A fost o prima repriza buna, o adoua nu asa reusita, dar totusi am reusit sa pastram distanta si a fost bine la final. Este foarte frumos sa incepi asa un nou sezon, am avut o doar o sapatamana de pregatire si totusi am reusit sa catsigam supercupa. Am arata bine astazi, jucatoarele noi venite au reusit sa se intregreze usor in echipa… a fost bine azi.

 

Supercupa la masculin, al doilea meci al zilei, a fost o schimbare de registru, un meci al orgoliilor, incrancenat si dur de multe ori, terminat din pacate si cu o accidentare grava la prima vedere a lui Nicusor Negru, in ultimile minute ale partidei.

Dinamo a inceput in forta si pe fondul greselilor personale ale jucatorilor CSM-ului, cu un joc pe contraatac a reusit sa se distanteze la 7-1 in minutul 14 . A urmat o perioada mai buna pentru CSM care a reusit sa revina la o distanta de 2 goluri, 10-8 pentru Dinamo dar repriza s-a terminat 15-9. Repriza a doua a avut aceasi desfasurare, Dinamo s-a distantat la inceput 21-12, CSM a reusit sa revina la 3 goluri dar nu a reusit sa mentina ritmul pana la sfarsit, scor final 29-25.

_DSC8048

Loturi si marcatori :

 1. Dinamo: Irimus, Grigoras – portari; Capotă 2, S. Esteki 3, Asoltanei, Cimpan, Şania, Mironescu 1, Savenco 2, Ragot 4. Şandru 3, A. Esteki 1, Mocanu 3, Vrankovic 8, Mousavi, Criciotoiu 2. Antrenor: Eliodor Voica
 2. CSM Bucuresti : Iancu, Blazevic, Ciobanu – portari; Militaru, Gjeorgjievski 4. Saurina 8, Stavrositu 1, Rapciuga, Humet 3, Novanc, Şomlea 1, Negru 3, Rotaru, Aslanyan 3, B. Mănescu, Stamate 2. Antrenor: Zvonko Sundovski

 

Jucatorul meciului : Irimus – Dinamo

La inceputul meciului a fost premiat si golgheterul editiei trecute a campionatului – Gabriel Florea – Steaua

_DSC7544

 

Concluzii dupa meci

 • Dinamo si-a dorit mai mult acest trofeu, a intrat mai decisa in meci si pe baza unui joc mai agresiv, uneori peste limitele regulamentului, a reusit sa il obtina. Voica a reusit sa integreze mai bine noutatile din lot si astfel s-a facut diferenta.
 • CSM inca se cauta, doua dintre noile achizitii – Ionuţ Ciobanu (Mulhouse ) si Guillaume Saurina (Nimes), au fost cei mai buni oameni ai meciului, dar relatiile de joc inca nu functioneaza. In a doua parte a campionatului ar trebui sa vedem forta echipei.
 • La sfarsitul meciului a fost premiata doar Dinamo, jucatorii CSM-ului si tot staff-ul s-au preocupat de starea lui Nicusor Negru accidentat pe contraatac de o piedica a lui Vrankovic in minutul 58.
 • Arbitrajul a fost contestat de ambele parti, CSM-ul a reprosat arbitrilor ca a permis jocul foarte dur al dinamovistilor , de partea cealalta a nemultumit multitudinea de eliminari.

Declaratii:

 • Eliodor Voica – Dinamo: ”A fost unul din meciurile bune din Romania, nu neaparat prin prisma rivalitaţii dintre noi, cat mai ales datorita valorii jucatorilor care au fost pe teren. Şi lucrul acesta nu cred ca poate fi decat de bun augur pentru campionatul nostru masculin”
 • Iulian Stamate – CSM – ”Am avut niste fluctuatii in joc care sunt nepermise la acest nivel ai atacul nostru nu a mai fucţionat la fel ca la meciul de campionat cu Dunărea Calarasi. Cred cs acesta a fost unul din motivele principale pentru care Dinamo s-a distantat, am facut foarte multe greseli neforţate.

Albume Foto :

Supercupa Romaniei 2016

Comments are closed.