Liga Nationala de Handbal Feminin – Un nou inceput

DSC_1182.jpg

Duminica 03.09 debuteaza Liga Nationala de Handbal Feminin cu partida dintre CSM Roman si HC Zalau, de la ora 11:00 urmata de partida dintre doua nou promovate, CS Rapid USL Metru  Bucuresti si CSM Slatina. Restul meciurilor au loc marti si miercuri. Programul complet este:

03.09. Ora 11:00 CSM Roman HC Zalau :
03.09. Ora 16:00 CS Rapid USL Metrou Bucuresti CSM Slatina : TVR 1
05.09. Ora 19:30 ASC Corona 2010 Brasov HCM Rm. Valcea : Digi/Dolce
06.09. Ora 00:00 CS Magura Cisnadie Universitatea Cluj Napoca :
06.09. Ora 00:00 CSU Danubius Galati HC Dunarea Braila :
06.09. Ora 18:00 SCM Craiova CSM Bistrita : TVR HD
06.09. Ora 19:30 CSM Unirea Slobozia CSM Bucuresti : Digi/Dolce

Putem spune ca avem un nou inceput. Ne asteapta un sezon plin de surprize, loturile echipelor au suferit multe schimbari si pleaca la drum cu asteptari si sperante mari. O scurta privire asupra loturilor si rezultatelor din perioada de pregatire ne pot arata cateva lucruri dar adevaratul potential se va vedea in partea a doua a campionatului. Din pacate si anul acesta se joaca fara play off / play out la feminin ceea ce ofera o sansa mai mare echipelor care au mers pe stabilitate si reduce din dramatismul de final .

CSM Bucuresti – Nu sunt prea multe de spus din punctul de vedere al campionatului intern, singurul regret este ca nu au pastrat in lot jucatoare tinere pe care sa le pregateasca pentru viitor dar se pare ca in planul lor pe primul loc este omogenizarea echipei in meciurile din liga nationala. Doar in cazul unor indisponibilitati e posibil sa vedem unele din junioarele clubului in meciurile oficiale.

SCM Craiova – Principala candidata la locul 2, anul trecut a inceput slab si asta le-a costat in final dar atunci veneau cu antrenor nou si multe noutati in lot. Anul acesta mizeaza pe continuitate, desi au pierdut 2 jucatoare importante : Laundre si Babeanu inlocuitoarele lor au acelasi potential : Klikovac si  Pricopi. Au reusit sa acopere si postul deficitar de anult trecut, cel de inter dreapta, cu venirea Nicoletei Tudor si a Patriciei Vizitiu . E o echipa care arata bine si daca Cristina Zamfir prinde aceasi forma ca anul trecut putine echipe din Liga Nationala o sa faca fata.

Corona Brasov – Antrenor nou, lot nou, sperante mari. Dupa un sezon dezamagitor isi doresc sa revina din nou pe primele locuri. Au transferat doar jucatoare care au confirmat anul trecut in liga nationala dar ramane problema de omogenizare. In jocurile de pregatire nu au aratat foarte bine cu o medie de 30 de goluri primite pe meci, probleme mari de acomodare sunt in aparare si e foarte posibil ca doar in partea a doua a sezonului sa se vada potentialul echipei. Media scazuta de varsta a echipei poate fi un factor relevant in finalurile echilibrate de meci cand se pot pierde meciuri din lipsa de experienta sau castiga din entuziasm.

Hc Zalau – Fara a avea mari schimbari in lot doar plecarea Teodorei  Bloj la Brasov si revenirea Claudiei Constatinescu  dupa o perioada fortata de pauza, Tadici propune aceasi filozofie a handbalului care l-a dus anul trecut pe podium : un lot constant cu jucatoare polivalente, tehnice si agresive in sens pozitiv, fara stralucire dar cu dorinta. Stralucirea poate veni de la Claudia Constantinescu o jucatoare pe care multi o asteapta sa devina superstar. Echipa nu are obiective, vrea doar sa joace handbal si sa castige, asta le poate duce sus in clasament.

HCM Ramnicu Valcea – Este in situatia Coronei Brasov cu antrenor nou care a demonstrat in Romania, cu lot nou de jucatoare valoroase si care isi propune un loc in primele echipe la final. Filozofia e insa diferita, cu multe jucatoare straine cu experienta in campionatele bune din Europa si cateva transferuri interesante din liga nationala : Irina Glibko, Natasa Krnic, Raluca Bacaoanu. In perioada de pregatire nu au confirmat deci acomodarea e posibil sa fie de durata. Poate doar anul viitor sa vina rezultatele.  O sa fie un meci interesant in prima etapa, cel de la Brasov care ar putea arata care dintre cele doua echipe a ales variant corecta.

HC Dunarea Braila – Nici cei mai patimasi suporteri nu vad echipa repetand parcursul de anul trecut. Dupa plecarile din vara echipa s-a restructurat, si cu un lot inferior  valoric fata de anul trecut isi poate propune, realistic , doar o clasare la mijlocul clasamentului. Desi  in perioada de pregatire a reusit cateva rezultate interesante, in campionat va fi altceva  si in meciurile cu miza se va vedea acest lucru. Daca Pera va reusi sa le imprime stilul vazut in perioada de la Roman atunci pot veni unele rezultate surprinzatoare.

CSM Roman – Inca o echipa cu antrenor nou si lot cu multe modificari. Noul  CSM Roman este o necunoscuta, greu de prevazut cum se va descurca in acest sezon. E o contradictie intre stilul linistit al antrenorului Constantin Stefan si stilul “rau” cu care eram obisnuiti cand vedeam Roman-ul.  Plecarea Irinei Glibko va fi greu de suplinit .

CSM Bistrita – Devine una din echipele puternice ale campionatului, dupa ce anul trecut a furnizat multe surpize, anul acesta isi propune mai mult, un loc in primele 6. A reusit cateva transferuri bune  Nicoleta Dinca, Roxana Cirjan , Almuneda Rogriguez ( un excelent inter dreapta ) si a reusit sa integreze  cateva jucatoare foarte bune. Este echipa de urmarit din partea a doua a clasamentului de anul trecut impreuna cu Magura Cisnadie.

CS Magura Cisnadie – Daca sezonul trecut au incercat cu multe jucatoare din Romania cu experienta, anul acesta au schimbat partial politica si au transferat jucatoare straine experimentate. Numele lor impune respect celorlalte echipe si, pe hartie cel putin ,echipa ar trebui sa lupte la un loc de cupele europene. In amicale nu au avut rezultate deosebite si perioada de acomodare s-ar putea prelungi.

CSM Unirea Slobozia – Fara a avea modificari importante in lot echipa din Slobozia isi propune acelasi obiectiv ca anul trecut, sa ramana in liga nationala. O sa urmareasca in primul rand rezultatele cu contracandidatele la retrogradare si sa joace un handbal frumos cu celelalte echipe.  Are un plus experienta si valoare asa ca locul 10 este un obiectiv usor de atins.

Danubius Galati – Anul trecut desi au pornit la drum cu lot redus care s-a consolidat pe parcursul campionatului au reusit spre final cateva rezultate bune si au aratat ca marita sa ramana in liga nationala. Anul acesta pornesc cu lot complet , au pierdut careva jucatoare importante, au adus cateva interesante, obiectivul ramane acelasi dar sansele sunt mai mari.

Rapid Bucuresti – Revine in liga nationala cu multe sperante, cu o istorie in spate,  cateva transferuri interesante si multi sustinatori.  Totusi sunt sanse mari sa se regaseasca printre ultimele 4 clasate la sfarsitul campionatului. Entuziasmul e greu de crezut ca va compensa lipsa de experienta la nivelul primului esalon si lotul insuficient valoric.

CSM Slatina – Echipa vazuta drept principala candidata la retrogradare, nu au reusit sa isi aduca jucatoarele dorite in perioada de transferuri si perioada de pregatire a fost dezamagitoare. Au transferat cateva jucatoare dar diferenta dintre  divizia A si Liga Nationala este foarte mare si nu prea au cum sa faca fata.

DSC_2474.jpg

Tot in aceasta duminica e programata supercupa Romaniei  – CSM Bucuresti vs SCM Craiova in Bucuresti – Sala Polivalenta – Ora 20:00

 

Comments are closed.