Suedia 2016 final – 15 zile..59 meciuri de handbal

12688123_1057636267611607_7307604209162957342_n

Gata cu handbalul feminin deocamdata cel putin la nivel de echipa nationala, pana la meciul cu Austria din Iunie. Au fost 2 saptamani intense in care ne-am bucurat de handbal, am visat, am facut planuri si calcule, ne-am bucurat si intristat alaturi de Romania. In final a castigat Norvegia, Si apare eterna intrebare .. prin ce sa remarcat Norvegia.. Franta s-a remarcat prin aparare, Olanda prin viteza si inventivitate, Danemarca prin daruire, Norvegia ..prin echipa, nu a stralucit la nici un capitol dar a avut cate putin din toate si in primul rand au avut un 7 complet, nu au facut multe schimbari si au avut acea pregatire fizica care te face sa joci 60 de minute 8 meciuri la aceeasi intensitate. Care e secretul Norvegiei ..” Pur si simplu muncesc cel mai mult. Zi de zi, poate cand alte echipe sunt pe canapea, ele sunt in sala de antrenament. Se antrenează mult, poate chiar prea mult” – Thorir Hergeirsson – Antrenor Norvegia.

Romania s-a prezentat fara vise mari, cu antrenor nou si cu echipa schimbata, a venit acasa cu locul 5, nu e rau, a ramas cu cateva incertitudini, cu cateva certitudini si fara un pivot. Retragerea Oanei Manea lasa un un loc gol greu de acoperit si o problema pentru Ambros Martin. Crina Pintea a progresat mult dar inca nu pare pregatita sa preia postul de titular, cine va veni langa ea?

Impresia generala este buna dupa campionat, am inceput bine, puteam sa batem Norvegia, am batut Rusia, Croatia si Ungaria dar nu am reusit sa tinem pasul pe final, Cehia ne-a alergat 60 de minute pe teren, Danemarca ne-a depasit net la capitolul energie si cu Germania am avut un strop de noroc . Din pacate acest lucru nu se poate rezolva doar la nivelul echipei nationale, tine si de alti factori, de pregatirea de la club, de pregatirea individuala.. de programul competitional. Poate vom rezolva aceste probleme pana la urmatoarea competitie majora, campionatul mondial din Germania, sau macar o parte din ele si vom invata ceva din greselile de acum.

Clasamentul final al competitiei si cea mai buna echipa au fost :

1 Norvegia Portar  Sandra Toft  (DEN)
2 Olanda Extrema stanga  Camilla Herrem (NOR)
3 Franta Inter Stanga  Cristina Neagu (ROU)
4 Danemarca Centru  Nycke Groot (NED)
5  Romania Inter Dreapta  Nora Mørk (NOR)
6 Germania Extrema Dreapta  Carmen Martín (ESP)
7 Rusia Pivot  Yvette Broch (NED)
8 Suedia Aparatoare  Béatrice Edwige (FRA)
9  Serbia MVP  Nycke Groot (NED)
10 Cehia
11 Spania
12 Ungaria
13 Muntenegru
14  Slovenia
15 Polonia
16  Croatia
Text: Ramona E. HRISCU

Comments are closed.