Primele meciuri – primele surprize .. sau nu

DSC_7388.jpg

S-au terminat primele doua meciul de la Olimpiada , surprize sau nu , inca nu stim . Trecand peste balbele televiziunii nationale unde putem vedea mai mult promo, reclame si reluari decat sport , am vazut doua meciuri diametral opuse , unul spectaculos si deschis, altul tactic si inchis. Am vazut o echipa a Braziliei senzationala si spectaculoasa , o echipa a Olandei incapabila sa repete jocurile bune de la mondiale, Franta solida si increzatoare si o echipa a Norvegiei previzibila si slabita fata de ultimele evolutii.

Brazilia a facut spectacol in fata publicului de acasa, desi sala nu a fost ocupata in intregime. A impus un ritm alert inca de la inceput si cu ajutorul portarilor au reusit sa se impuna pe parcursul celor 60 de minute. Norvegia a alergat tot timpul dupa egalare, a fost greoaie si previzibila. O infragere grea pentru Norvegia care era favorita la casele de pariuri.

In meciul 2 al zilei Olanda nu a reusit sa treaca de apararea masiva a Frantei , dublata si de un portar in forma buna ( Leynaud 8/19 ). Ineficienta linie de 9 metri a fost dublata si de ratarile extremelor din pozitii favorabile desi a avut un portar excellent – Wester ( 14/30 )   Din partea Frantei , nimic neasteptat , puternica dar previzibila. De remarcat predilectia tuturor echipelor pentru jocul fara portar , in urma schimbarilor de regulament.

Rezultate :

Brazilia – Norvegia  31 – 28 ( 17 – 16 )  – Principalele marcatoare :  Rodriguez 12/16 respectiv Mork 12/12

Franta – Olanda  18 -14 ( 10 – 6 ) – Pricipalele marcatoare – Pineau 5/12 ,Lacrabere 5/10 respectiv Groot 3/6 , Abbingh 3/10, Van der Heijden 3/8

Text: Ramona E. HRISCU

 

Comments are closed.