Pauza de reorganizare in LNF

DSC_3158.jpg

Dupa etapa a 5-a recent incheiata urmeaza pentru liga nationala feminina o pauza provocata de reunirea lotului national care se deplaseaza in Olanda pentru un turneu de pregatire, perioada asteptata de majoritatea echipelor, rezultatele din ultimele meciuri aratand asta. A fost o etapa care a confirmat echilibrul instalat sau care se asteapta sa se instaleze la nivelul locurilor 2-11, unde inspiratia, forma de moment, accidentarile sau interventiile portarilor vor decide rezultatele finale ale meciurilor.

Meciurile tari ale etapei au inceput miercuri la Zalau, unde Roman-ul a reusit sa scoata un egal pe final, dar echipa inca nu joaca la valoarea lotului, are multe sincope in circulatia mingii si combinatiile nu se leaga, situatiile de joc fiind decise la nivel individual de Glibko sau Toskovic. Zalaul pierde din nou puncte pe final dupa meciul de la Brasov, lipsa de lunga durata a Claudiei Constantinescu se vede in aceste momente decisive.

DSC_1880.jpg

Ziua de joi a debutat cu partida de la Cisnadie unde echipa locala a arata ca incepe sa se adune in jurul unui lider care pare a fi Ada Moldovan cu 14 goluri marcate. Cu aproape tot lotul schimbat in vara si cu un ultim transfer foarte inspirat – Tatalovic de la Ploiesti – echipa sibiana devine incet incet un punct de reper in liga nationala. La Brasov lipsa unui lider in teren, unei jucatoare care sa rezolve actiunile individual cand jocul echipei nu merge se vede, rolul jucat de Cristina Zamfir anul trecut a fost preluat acum de Sorina Tirca dar varsta ( 17 ani) inca nu ii permite sa fie liderul dorit. Accidentarile recente de la Corona au contat si ele, Camelia Hotea, Carmen Cartas si Ana-Maria Olariu fiind jucatoare determinante pentru Brasov. A fost la final 26-22, doar in primele 20 de minute fiind o partida echilibrata.

_DSC6534.jpg

Derby-ul etapei a fost considerata partida din Sala Rapid in Bucuresti din CSM si SCM Craiova, cu echipa bucuresteana venind dupa infrangerea de la Braila iar Craiova este inca in cautarea formei care sa ii confirme statulul de favorita la un loc pe podium. A fost o partida care a parut mai mult de antrenament, fara incrancenare, cu antrenori care au rulat tot lotul, au exersat scheme de joc  si s-au bucurat sau suparat  cand acestea au/nu au iesit. A rezultat un meci de handbal frumos, cu multe goluri, faza spectaculoase si cu bucuria de a juca handbal. Craiova a inceput bine, dar nu a putut tine pasul pe final. Scor Final : CSM Bucuresti – SCM Craiova : 33 – 25

DSC_3015.jpg

Surpriza etapei era sa se produca la Galati unde Braila, venita pe cai mari dupa victoria cu CSM-ul,  a intrat castigatoare pe teren si doar norocul si lipsa de experienta a jucatoarelor de la Danubius le-au adus cele 3 puncte. Buceschi mai are mult de lucru cu aceasta echipa pentru a o aduce la nivel european cum sunt dorintele locale si conform valorii lotului.

DSC_0546.jpg

In celelalte partide ale etapei  Bistrita invinge pe Valcea, o surpriza pentru unii, dar la CSM-ul din localitate s-a format “o echipa” care o sa puna multe probleme in acest campionat, Slobozia invinge Deva iar Cluj-ul bate la Ploiesti si urca pe locul 4.

Rezultate complete etapa 5 :

Etapa 5
CS MAGURA CISNADIE ASC CORONA 2010 BRASOV  26 : 22
CSM BISTRITA HCM RM VALCEA  31 : 28
CSM UNIREA SLOBOZIA CSM CETATE DEVATRANS  28 : 17
CSM PLOIESTI U CLUJ  19 : 34
CSM BUCURESTI SCM CRAIOVA  33 : 25
CSU DANUBIUS GALATI HC DUNAREA BRAILA  24 : 25
HC ZALAU CSM ROMAN  24 : 24

Etapa urmatoare incepe pe 11 octombrie si programeaza cate meciuri foarte interesante : Braila cu Zalau, Cluj cu Bucuresti, Brasov cu Roman, Cisnadie cu Bistrita, vom vedea pentru cine aceasta pauza a fost folositoare si pentru cine nu.

Program complet etapa 6 :

Etapa 6
ASC CORONA 2010 BRASOV CSM ROMAN :
HC DUNAREA BRAILA HC ZALAU :
SCM CRAIOVA CSU DANUBIUS GALATI :
U CLUJ CSM BUCURESTI :
CSM CETATE DEVATRANS CSM PLOIESTI :
HCM RM VALCEA CSM UNIREA SLOBOZIA :
CS MAGURA CISNADIE CSM BISTRITA :

 

Comments are closed.