Leipzig – prima oprire

Se cunosc primele echipe calificate in sferturile de finala si pana acum nu au fost surprize. La Leipzig, Franta trece lejer de Ungaria, intr-un meci in care nu s-a pus nici un moment problema castigatoarei desi scorul final arata destul de strans 29-26. Echipa franceza a inceput in forta, a stabilit o diferenta de 4-5 goluri si a controlat tot meciul. In al doilea meci al zilei Suedia nu a fost nevoie sa se intrebuinteze prea tare cu Slovenia, au reusit sa o blocheze pe Gros inca de la inceput si cu o aparare mobila si agresiva si cu un portar in forma si-au permis sa odihneasca primul 7 in repriza a doua, lucru care ar putea conta in confruntarea din sferturi cu Danemarca.Scor final : 33-21

La Magdeburg meciurile au fost mult mai echilibrate, in derbiul local Muntenegru a reusit sa controleze meciul cu Serbia, s-a distantat la 8-3 in minutul 16 si nu a mai cedat pana la final – 31 -29. Echipa gazda pierde in meciul cu Danemarca, diferenta de valoare individuala si mai ales evolutia Sandrei Toft ( 52 % )au decis scorul final : 21-17.

Astazi se anunta meciuri mult mai echilibrate Rusia vs Coreea, Japonia vs Olanda, Spania vs Norvegia si Romania vs Cehia. Desi pe hartie disputele arata dezechilibrate, evolutiile de la acest campionat au aratat echipe foarte bune : Coreea a batut Olanda in grupe, Japonia a batut Muntenegru, Cehia a trecut de Polonia in timp ce Spania cu Norvegia este un clasic al hanbalului.

Pentru Romania urmeaza Cehia, o echipa imprevizibila de la care nu stii la ce sa te astepti. Ultima intalnire oficiala a fost la Campionatul European din 2016 desfasurat in Suedia, Romania trecand de Cehia greu, 30-28. Cu un nucleu de jucatoare din campionatul Germaniei din care se remarca Hrbkova, MVP si principalul marcator in sezonul 2016/2017 si Luzumova – Thuringer – golgheterul actual din liga campionilor, Cehia este o echipa echlibrata cu o linie de 9m foarte puternica si care practica un handbal modern si in forta, totusi sunt de batut, le lipseste o sclipire, o jucatoare de geniu care sa decida un meciul in momentele importante.

 

Programul meciurilor :

Arena Leipzig

11:30 Angola vs Cameron

14:00 Polonia vs Brazilia

17:30 Romaina vs Cehia

20:30 Spania vs Norvegia

 

Arena Magdeburg

11:30 Argentina vs Tunisia

14:00 Paraguay vs China

17:30 Rusia vs Coreea

20:30 Japonia vs Olanda

 

Comments are closed.