Decembrie – luna sperantelor

DSC_1866.jpg

In fiecare an la inceput de decembrie, viata suporterilor handbalului romanesc intra intr-un alt ritm, uitam ca suntem suporteri al uneia sau alteia dintre echipe, ne asezam la televizor si asteptam .. un meci bun.. un campionat reusit .. o medalie.. . Anul acesta nu e nimic deosebit, aceleasi asteptari si aceleasi vise, poate doar niste circumstante diferite. Ce s-a schimbat fata de anul trecut sau fata de acum 2 ani.. handbalul jucat de Romania arata diferit, nu mai avem stilul lent si incalcit al lui Tadici si nici cel libertin si bazat pe individualitati si inspiratie al lui Ryde, acum avem un antrenor nou care imprima un stil agresiv cu joc bazat pe centru cu punerea in valoare a interilor si care pare a fi potrivit pentru Romania.

S-a mai schimbat si echipa, nu mai avem extremele sigure de anii trecuti, mergem in Suedia cu 3 coordonatoare de joc fara experienta de la care se asteapta mult, dar avem aceleasi puncte de reper ca si in anii trecuti, Cristina Neagu si Paula Ungureanu.

La casele de pariuri Romania e trecuta pe locul 9, dar sperantele sunt mai sus, Norvegia este in schimbare de generatii, Rusia vine cu lot nou fata de Olimpiada, Spania este o echipa uzata, Danemarca nu a mai aratat nimic demult, pericolele par a fi Franta, Suedia, Olanda dar sunt echipe care pot fi batute si sunt pe cealalta parte de tablou.

Asa ca haideti sa ne luam o clipa de liniste si sa incercam sa ne aducem aminte, de ce ne place  handbalul!? Intamplari frumoase, bucurii, minuni de o clipa. Si nu trebuie sa le uitam, indiferent cat de greu sau de bine ne e in clipa asta. Intotdeauna au fost cumpene, intotdeauna au fost indoieli. Dar daca credem in noi macar un pic, putem ajunge departe. Daca vrei sa sustii echipa cu adevarat, vei gasi o cale. Daca nu vrei, cu siguranta vei gasi o scuza.

Sa ne bucuram de handbal!

Meciurile de azi :

04.12. 16:15 Serbia – Slovenia  EHFTV   – http://www.ehftv.com/ro/livestream/2016-12-04-serbia-slovenia – doar cu Hola ( sau alt proxy ) pentru Romania

04.12. 19:00 Suedia – Spania TVRHD – http://www.tvrplus.ro/live-tvr-hd

04.12. 19:30 Olanda – Germania EHFTV – http://www.ehftv.com/ro/livestream/2016-12-04-netherlands-germany –  doar cu Hola ( sau alt proxy ) pentru Romania

04.12. 21:45 Franţa – Polonia TVR2 – http://www.tvrplus.ro/live-tvr-2

Text: Ramona E. HRISCU

Comments are closed.