EHF Cup – Romania vs Danemarca

_DSC0963.JPG

Primul weekend al anului 2019 programeaza pentru echipele romanesti de handbal feminin implicate in cupele europene debutul in faza grupelor. Sambata 05.01 de la ora 19:15 Craiova joaca acasa cu danezele de la Nikobing iar Cisnadie joaca duminica de la ora 13:30 in Danemarca la Esbjerg.

Misiunea Craiovei pare mai usoara la prima vedere dar Nikobing vine dupa castigarea cupei Danemarcei pe 30 Decembrie dupa o finala cu Odense si anul acesta este greu de presupus ca oltencele mai pot repeta performanta de anul trecut – Castigarea Cupei EHF. Din echipa de atunci lipsesc acum nu mai putin de 9 jucatoare – Cristina Zamfir , Ana-Maria Ticu – accidentate si Yuliya Dumanska, Andreea Pricopi, Bobana Klikovac, Valentina Ardean-Elisei, Nicoleta Tudor, Aura Popescu, Cristina Lung cu alte angajamente, iar din primul 7 doar Nikolici mai este in lot dar si ea revine dupa o accidentare si nu are meciuri jucate in ultimul timp. Transferurile de ultima ora ale braziliencelor Deonise Fachinello si Mariana Costa de la Magura Cisnadie vor intari echipa, dar acest lucru se va vedea dupa o perioada.

Magura Cisnadie ar putea fi surpriza placuta a acestei editii de cupe europene, daca acesta este obiectivul principal. Cu doar 13 jucatoare in lot nu au cum sa faca fata la un program miercuri – sambata in urmatoarele saptamani si trebuie sa aleaga niste prioritati. Nucleul ehipei este format din jucatoare de peste 35 de ani ( Ada Moldovan, Roxana Gatzel ) cu multa experienta internationala pentru care aceasta editie de cupe europene ar putea fi cantecul de lebada, dar asta ar insemna sacrificarea intrecerii interne. O sa fie interesant ce aleg.

DSC_8108.jpg

Ambele echipe au declarat ca obiectivul initial a fost indeplinit – Intrarea in grupe – iar tot ce urmeaza de acum este un bonus. Ar trebui sa vedem cateva meciuri frumoase, fara presiune si poate sa descoperim cateva jucatoare care sa faca pasul catre echipele nationale.

 

Comments are closed.